Ким Джу-е, малката дъщеря на севернокорейския диктатор Ким Чен-ун, е смятана за престолонаследник

...
Ким Джу-е, малката дъщеря на севернокорейския диктатор Ким Чен-ун, е смятана за престолонаследник
Коментари Харесай

Ето кой ще наследи Ким Чен-ун в Северна Корея

Ким Джу-е, дребната щерка на севернокорейския диктатор Ким Чен-ун, е считана за престолонаследник на татко си, заяви южнокорейската шпионска организация в първата сходна оценка за момичето, представена от " Гардиън ".

Откакто се появи за първи път обществено през ноември 2022 година, когато наблюдаваше изстрелването на тестова ракета с огромен обхват дружно с татко си, към Ким Джу-е, за която се оповестява, че е на към 10 години, се водят интензивни външни диспути и спекулации.

Оттогава насам Ким Джу-е съпровожда Ким Чен-ун на значими обществени събития, като държавните медии я назовават " най-обичаното " или " уважаваното " дете на севернокорейския водач и разгласяват фрагменти и фотоси, доказващи възходящия ѝ политически престиж и близостта с татко ѝ.

Главната шпионска организация на Южна Корея, Националната разследваща работа (НРС), направи оценката си за бъдещата ѝ роля, като се базира на повсеместен разбор на обществените ѝ действия и предоставените ѝ държавни протоколи.

От службата за публични връзки на Национална разузнавателна служба обявиха, че към момента обмислят всички благоприятни условия по отношение на процеса на заместничество на властта в Севера, защото Ким е към момента млад, не са известни съществени здравословни проблеми и има най-малко още едно дете. На 8 януари Ким навършва 40 години.

Южнокорейската организация не демонстрира положителни резултати в потвърждаването на събитията в Северна Корея, една от най-потайните страни в света. Държавните медии на КНДР към момента не са създали пряк коментар по отношение на наследяването и дали Ким Джу-е има братя и сестри.

Оценката беше направена в миг, когато напрежението сред прилежащите страни се увеличи, откакто Северна Корея изстреля повече от 200 артилерийски снаряда наоколо до 2 южнокорейски острова, като за жителите на един от тях беше издадена заповед за евакуация. 

Дъ Хьогн Ча, анализатор в Азиатския институт за политически проучвания в Сеул, съобщи, че малко на брой могат да плануват дали Ким Джу-е в последна сметка ще стане идващият водач на Севера. Ча добави, че тя няма политическите достижения, които са нужни, с цел да бъде публично " миропомазване ".

От основаването си през 1948 година Северна Корея е ръководена поредно от мъже, членове на семейството Ким. Ким Чен Ун наследява властта след гибелта на татко си Ким Чен Ир в края на 2011 година, написа още БГНЕС. Ким Чен Ир пък поема властта след гибелта на татко си и създателя на Северна Корея, Ким Ир Сен, през 1994 година

На частен брифинг предходната година Национална разузнавателна служба заяви пред законодателите, че Ким Джу-е има по-голям брат, както и по-малка сестра, чийто пол организацията не е удостоверила.

Според някои от депутатите, участвали на брифинга, по това време Национална разузнавателна служба е декларирала, че Ким Джу-е в никакъв случай не е била записвана в публично образователно заведение и се образова у дома в Пхенян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР